CONSTRUCT DESIGN



Nickles Residence


This modestly sized home was a design challenge that lended itself nicely to a 620 s.f. addition. By reconfiguring the traditional small rooms of the existing 1007 s.f. Victorian home, we greatly improved the public space and flow while adding a private master suite. Opening up the back center of the house provides views that capitalize on the relationship to the backyard.


The new addition (phase 1) is a simply detailed modern cedar box that provides a counterpoint to the more ornate Victorian home. The new addition creates a "public" spine down the center of the house, which suits the owners modern lifestyle. The addition utilizes a troweled concrete slab-on-grade with in-floor radiant heating as both finish floor, heat source, and foundation for maximum efficiency. Special features include an exterior covered porch, wood fireplace, and a wall of glass in the living room.


Phase 2 completed the vision of the home with a full remodel of the kitchen, guest bedroom and main bathroom.



Built by Modern Organic Construction
Photos by KLiK Concepts

Using Format